26/02/2016

Als je dagelijks te maken hebt met vertrouwelijke papieren, is het erg verstandig om een papiervernietiger aan te schaffen. Maar waarom is een papiervernietiger zo ideaal?

Wat een papiervernietiger zo ideaal maakt

U kent het vast wel, dagelijks zit de prullenbak vol met propjespapier die alle ruimte innemen en er geen plek is voor al het andere wat er weggegooid moet worden.
Maar een papiervernietiger is ook erg handig wanneer je dagelijks werkt met vertrouwelijke papieren die na gebruik weggegooid moeten worden.
Een papiervernietiger kan daarom het papier helemaal vernietigen zodat het niet meer leesbaar is.

Een dure of goedkope vernietiger kopen?

Het is natuurlijk altijd je eigen keus welk papiervernietiger u wilt kopen, maar als u met veel vertrouwelijke papier werkt die na gebruik vernietigd moeten worden kunt u het best een dure papiervernietiger kopen. Met een dure vernietiger, zoals de EBA 1624 C, snippers 4x40 mm, DIN P-4 kan je namelijk aan één stuk door papier vernietigen zonder dat je moet wachten totdat ie afgekoeld is. Daarentegen moet je met een goedkope papiervernietiger erg lang wachten totdat je er weer gebruik van kan maken, het ligt er dus aan hoeveel papier u op een dag moet vernietigen.
Verder zit het verschil tussen de papiervernietigers in de snelheid waarmee het papier vernietigd kan worden.

Papiervernietiger onderhouden

Om ervoor te zorgen dat je papiervernietiger altijd goed blijft werken, is het van belang om je papiervernietiger goed te onderhouden. Om de vernietiger goed te kunnen onderhouden kan je Fellowes papiervernietiger-olie 120 ml gebruiken voor je papiervernietiger.

Voor elk apparaat is het verschillend wanneer je een papiervernietiger moet onderhouden, voor de één geldt het minimaal twee keer in een maand en voor een ander apparaat kan het zijn dat je na 20 minuten het apparaat moet onderhouden na continu papier vernietigen.