04/12/2015

Iedereen wordt weer aan het eind van het jaar gewaarschuwd voor een stijging in traditionele fraude methodieken. Identiteitsfraude wordt momenteel veel gedaan door criminelen doormiddel van het internet en een paar simpele gegevens die gevonden zijn op een oud factuurtje in uw vuilnis. De fraudes zijn vaak erg vervelend en kosten je ook erg veel geld, daarom raden wij aan hier voorzorg op te nemen. In dit artikel zullen wij advies geven om ervoor te zorgen dat je niet op traditionele wijze voor duizenden euro’s opgelicht kan worden.

Papiervernietiger tegen fraude

In Nederland wordt momenteel schrikwekkend veel fraude gepleegd. Deze fraudes worden door eenvoudige gegevens opgezet en het begin vaak bij een kopie van een ID of een kopie van een factuur kan al voldoende zijn. Om jezelf te weren tegen deze vorm van fraude kan je een papierversnipperaar nemen of een papiervernietiger. Een papiervernietiger helpt uitstekend tegen fraude, hij versnipperd niet alleen de papiervellen maar breekt ze ook nog horizontaal af zodat er niks leesbaars meer uit te halen is. Omdat identiteitsfraude lucratief is is in veel gevallen het onvoldoende om een papierversnipperaar te nemen omdat criminele organisaties je vuilnis weten te onderscheppen om vervolgens een document weer te herproduceren. Een papiervernietiger werkt goed tegen dit probleem.

Mate van veiligheid

Niet elke papiervernietiger is even goed voor het beschermen van je gevoelige documenten. Zo heb je veiligheidniveaus Din P-1 t/m din P-6. Hoe hoger het getal hoe veiliger de versnippering gaat. Din P-6 wordt gezien als net reproduceerbaar. Voor zeer vertrouwelijke informatie raden wij papiervernietigers vanaf het veiligheidskeur Din p-4 aan of hoger. Als een Din p-1 wordt gebruikt zeggen wij duidelijk dat georganiseerde misdaad de Din p-1 snippers nog prima kan herproduceren.

Veilige papiervernietiger kopen?

Ben je na dit verslag op zoek naar een middel om je te beschermen tegen identiteitsfraude? Dan raden wij je een Din p-5 papiervernietiger aan. Aangezien deze papiervernietigers wel in de prijs zijn kan het zijn dat voor beperkt gevoelige documenten een lagere Din P- gebruikt kan worden en dit hangt verder af van de mate waarin je vertrouwelijke informatie die vernietigd moet worden hebt.
Ben je nu voldoende ingelicht om een papiervernietiger te kopen? Neem dan vooral een kijkje in onze webshop, wellicht zie je interessante papiervernietigers voorbij komen.