02/12/2013
De papierversnipperaar.
  • Wat is een papierversnipperaar?
  • Waarom een papierversnipperaar?
  • Wat is identiteitsfraude?
  • Hoe voorkom je identiteitsfraude?
Wat is een papierversnipperaar?
Een papierversnipperaar of papiervernietiger versnippert papieren. Hierdoor kan de tekst niet meer gelezen worden. Er zijn verschillende soorten papierversnipperaars. Over het algemeen kan een papierversnipperaar alleen A4’tjes versnipperen. Maar er bestaan ook grotere papierversnipperaars, deze zijn meestal duurder en kunnen niet alleen papier, maar ook andere dingen versnipperen; zoals cd’s, creditcards, nietjes en paperclips. Het papier uit een papierversnipperaar kan opnieuw gebruikt worden om bijvoorbeeld pulp van te maken. Pulp wordt gebruikt voor de productie van nieuw papier.
 
Waarom een papierversnipperaar?
We lopen allemaal het risico op identiteitsfraude. Voor een crimineel is een kopie van uw identiteitsbewijs of een bankafschrift voldoende om een beeld van de eigenaar te vormen. Dit kan leiden tot diefstal van uw identiteit, dus identiteitsfraude.
 
Wat is identiteitsfraude?
Bij identiteitsfraude maakt iemand misbruik van de persoonsgegevens van een ander persoon. De bedoeling hiervan is om verboden handelingen te verrichten. Fraudeurs gebruiken vaak een kopie van iemands identiteitsbewijs. Hier staan persoonlijke gegevens op, waardoor bijvoorbeeld een lening kan worden aangevraagd. Het slachtoffer krijgt vervolgens allerlei rekeningen aan de deur.
 
Hoe voorkom ik identiteitsfraude?
Er zijn verschillende manieren om identiteitsfraude te voorkomen, ga ten eerste altijd heel zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens. Beveilig zo nodig uw brievenbus tegen diefstal. Als u besluit een kopie van uw identiteitsbewijs te verstrekken, let dan op de volgende punten;  Schrijf op de kopie dat het om een kopie gaat. Zet er ook bij voor wie het bedoeld is. Vermeld de datum op de kopie. Streep uw burgerservice nummer door, ook onder aan in de strook. Zorg ervoor dat u persoonlijke gegevens vernietigt als u deze weggooit. Bijvoorbeeld doormiddel van een papierversnipperaar.
 
Bekijk ons aanbod van papierversnipperaars.