28/08/2013
Geloof het of niet, maar begin oktober schijnt er dus een nationale snipperdag te zijn. Er zijn nog best wat bedrijven die hieraan meedoen. Als u dus geen papiervernietiger in huis heeft maar toch graag vertrouwelijke documenten wilt vernietigen dan kunt u deze meenemen naar deelnemende bedrijven. De apparaten die zijn hebben kunnen we geen papierversnipperaars noemen omdat deze van een iets andere grote zijn dan de modellen die wij  thuis of op kantoor vinden.
 
Heeft u zo nu en dan papieren die vernietigd moeten worden dan is het slim om zelf een papiervernietiger aan te schaffen. Zo’n eenmalige investering daar heeft u erg lang profijt van. Voor webwinkels is een papierversnipperaar ook een erg handige manier om inpakmateriaal te bemachtigen. Producten die wij versturen die mogen niet bewegen in hun dozen. De versnipperde papieren zijn niet meer leesbaar en zijn hier dus zeer geschikt voor.
 
Het is wel verstandig om in zo’n geval een DIN 4 of een DIN 5 papierversnipperaar te nemen. DIN staat voor het veiligheidsniveau van de papierversnipperaar. DIN 1 dat is het laagste niveau, het papier komt er in stroken uit. Even puzzelen en de documenten zijn weer leesbaar. Met een DIN 4 of DIN 5 papiervernietiger wordt dit wel erg lastig. Een DIN 5 verdeelt een a4 papier in zo’n 2000 stukjes. Bedenk dus hoe belangrijk uw papieren zijn en welk veiligheidsniveau hier bij past.