21/08/2013
Ondanks ons internettijdperk worden er dagelijks miljoenen documenten uitgeprint. Naast het feit dat het authentiek is vinden de meeste mensen het ook veel fijner om van papier af te lezen dan van een beeldscherm af. Hier zitten wel weer een paar nadelen aan ten opzichte van de computer. Ten eerste neemt het meer ruimte in beslag en ten tweede neemt het veel meer tijd in beslag om te zoeken naar het juiste document.

Ook het verwijderen van een document is gemakkelijker op de computer. Even rechtermuisknop, klik op verwijderen en weg is het document. Nu zijn hier in sommige gevallen voor experts nog wel sporen terug te vinden van bestanden maar over het algemeen is de privacy hiermee gewaarborgd. Om dit ook met papieren documenten te kunnen doen is er de oh zo leuke papiervernietiger. Met een papiervernietiger in huis wil je haast graag overbodig papier in huis hebben om er maar even doorheen te kunnen doen. Maar het is natuurlijk bedoelt om een papieren document onleesbaar te maken.
 
Er zijn hierin verschillende veiligheidsniveaus want de ene papierversnipperaar is de andere niet. Sommige apparaten die maken reepjes van de documenten waar anderen een a4 papiertje in 2000 stukjes snijden. Voor erg gevoelige documenten is dat natuurlijk de enige juiste oplossing. Deze zijn niet meer te lezen en het is bijna onmogelijk deze weer te herstellen.