14/08/2013
Veel bedrijven proberen met nieuwe ideeën te komen om onze dagelijkse bezigheden gemakkelijker te maken. Met een auto gaan we veel sneller van A naar B, en computers nemen veel denk- en zoekwerk van ons over. Zo probeerde het bedrijf Fellowes dat in 1917 werd opgericht, ook in te spelen op de efficiëntheid van kantooromgevingen. Het bedrijf begon met simpele kartonnen dozen maar bedacht later complete systemen voor het opslaan van documenten.
 
In 1982 maakte Fellowes een deal met een Duits bedrijf om papierversnipperaars te gaan verkopen in Amerika. Dit bleek een goede zet te zijn want de papierversnipperaar werd een enorm succes. Fellowes heeft naar aanleiding hiervan zelf een papiervernietiger ontworpen en geproduceerd. Dit is een groot succes geworden en er werd erg veel verkocht aan consumenten. Mede hierdoor zijn er wat kleinere modellen voor op kantoor in huis, en andere grotere modellen voor op het werk.
 
Sommige papiervernietigers die zijn alleen geschikt om papier mee te versnipperen en andere modellen die zijn zelfs in staat om een cd te vermorzelen. Ook zit er verschil in de verkleinende werking, de één maakt kleine reepjes van papier waar de meeste veilige apparaten kleine micro deeltjes in de opvangbak achterlaten. Als u een papierversnipperaar in huis neemt en u heeft kinderen, let dan u dan op dat de krant van vandaag niet gelijk in de versnipperaar terecht komt. Ik ben zelf vroeger op mijn vaders werk vaak op zoek geweest naar papier!