• Inleiding
  • Wat doet een papierversnipperaar?
  • Hoe onderhoud ik een papierversnipperaar?
  • Wat zijn de verschillen tussen een professionele en een particuliere papierversnipperaar?

Inleiding

Wat doet een papierversnipperaar eigenlijk, hoe onderhoud ik hem en welke moet ik kiezen? Wilt u een oplossing op korte termijn of voor langere termijn? Een aantal belangrijke vragen die in de tekst hieronder verder worden behandeld.

Wat doet een papierversnipperaar?

Een papierversnipperaar, papiervernietiger, shredder of welke naam u het ook maar wilt geven, versnippert papieren met als doel het onleesbaar te maken. Ook zijn er papierversnipperaars die de mogelijkheid bieden om bankpasje, nietje en paperclips te vernietigen. Zo is de mogelijkheid om fraude te plegen met vertrouwelijke documenten volledig uitgewist. Meestal wordt het papier in de lengte versnipperd, dat is dus van boven naar beneden of van onder naar boven. Wanneer dit het geval is kunt u de tekst van het betreffende document niet meer lezen. Als u een vergissing hebt gemaakt, bijvoorbeeld u heeft een document in de versnipperaar gestopt die er niet in hoort, dan betekent dit dat het document niet meer te herstellen valt. Meer professionele papierversnipperaars snijden het papier ook in de breedte om het nog minder leesbaar te kunnen maken. Het versnipperen van bepaalde documenten wordt in 7 klasses verdeeld:

  • Algemene documenten: 2000 mm2
  • Interne documenten: 800 mm2
  • Vertrouwelijke documenten: 320 mm2
  • Zeer vertrouwelijke documenten: 160 mm2
  • Geheime documenten: 30 mm2
  • Zeer geheime documenten: 10 mm2
  • Hoogst geheime documenten: 5 mm2

Hoe onderhoud ik een papierversnipperaar?

Het is erg belangrijk om u papierversnipperaar goed te onderhouden. Om de levensduur van een papiervernietiger te verlengen moeten de messen geolied te worden. Het is aangeraden om dit elke keer als de opvangbak geleegd moet worden te doen of in ieder geval twee keer per maand. Ik hoor u denken: hoe olie ik mijn papierversnipperaar dan? Dit doet u door met het flesje olie een kleine hoeveelheid over de messen te verdelen. U knijpt voorzichtig in het flesje met olie en gaat één keer van links naar rechts of andersom langs de messen. Als u het extra goed wilt doen raad ik u aan om op het eerstvolgende document dat door de versnipperaar gaat nog wat olie te verdelen en hem vervolgens te versnipperen.

Wat zijn de verschillen tussen een professionele en een particuliere papierversnipperaar?

Ten eerste verkopen wij op onze website papierversnipperaars en papiervernietigers. U zult gelijk merken dat de prijs tussen vernietigers en versnipperaars nogal uiteenloopt. De reden hiervoor is dat de vernietiger ook in de breedte vernietigd en de versnipperaar alleen in de lengte versnippert. Papiervernietigers worden vaak voor professionele doeleinden gebruikt en versnipperaars worden vaak door particulieren gebruikt. Dit komt omdat bedrijven vaak documenten bezitten waar bijvoorbeeld erg gevoelige informatie op staat zoals bankrekeningnummers of dossiers welke dus zorgvuldig vernietigd dienen te worden. Tegenwoordig word er door criminelen erg geraffineerd te werk gegaan met (oude) persoonlijke gegevens van mensen en dus is het belangrijk om niet met deze documenten te rommelen.